Diumenge, 19 De Agost De 2018
C/ Font, 1, Massoteres - 25211 Telèfon: 973 55 14 26 Fax:
info@massoteres.cat

Novetats

29/05/2017

Inaugurada una nova estació del Servei Meteorològic de Catalunya a Massoteres


Foto

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, i l’alcalde de Massoteres, Miquel Àngel Marina, han inaugurat una nova Estació.

La instal·lació és el resultat dun acord entre l'SMC i l'Ajuntament, i s'ha concretat amb la signatura d'un nou conveni entre ambdues institucions.

Tramesa cada 30 minuts.

La nova estació disposa de sensors per mesurar la temperatura i la humitat relativa de l'aire, la velocitat i la direcció del vent a 10 metres d'altura, la precipitació i la irradiància solar global.

La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors s'enregistra cada 30 minuts i s'envia a la seu central de l'SMC a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s'emmagatzemen a la base de dades del servei i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts, tant manuals com automàtics.

Per la seva ubicació i representativitat, l'EMA també permetrà donar resposta a una zona més àmplia del territori. Tota la informació d'aquesta estació es podrà consultar a la pàgina web de lSMC: http://www.meteo.cat/observacions/xema/dades

La Xarxa dEstacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) LEMA de Massoteres quedarà integrada a la Xarxa dEstacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya.

La xarxa passarà a disposar de 186 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país.

Les dades proporcionades pels diversos equipaments sincorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica, estudis climàtics i recerca, entre d'altres.

Publicat al Servei de Premsa de la Genralitat de Catalunya.


Informació addicional


Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web